Kazak (Hırka) Tarihi Modelleri

Kazak (Hırka) Tarihi Modelleri

Kazak (Hırka) Tarihi Modelleri

 

Hazır 9 Şubat Kazak Giyme Günü gelmişken, en popüler hırka ve kazak modellerini keşfetmeye ne dersiniz? Kazaklar, üzerine bir şey giyilerek ya da tek başına kullanım alanı çok geniş olan parçalardan bir tanesidir. Bu sebepten dolayı kullanışlı olan 3, 4 farklı kazak modeli ile bütün kışı rahatlıkla atlatabilirsiniz.

 

 

Kazak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekilenler

 

Aldığınız kazakların yapısının bozulan bir tarzda olmamasına dikkat etmelisiniz. Dokunduğunuz esnada pek çok kazak sizlere birtakım ipuçları verecektir. Kazak alırken hepsinin aynı yaka yapısına veya tarza sahip olmaması, sizi alışılmışın dışında bir görünüme sokabilir. Örneğin biri V yaka ise, öteki bisiklet yaka, balıkçı yaka, düşük omuz gibi modellerde olabilir. Kazaklar, devamlı kullanıldıklarında kol altları, çantanıza muadil gelen yerleri, hatta zaman zaman hepsi tüylenebiliyor.

 

Bu ise oldukça bakımsız bir görüntüye sebep oluyor. Bunların temizlenmesi de atlamamanız gerekenler noktalardan bir tanesidir. Bu iş için üretilmiş makinelerden veya elinizde o makineler yoksa tıraş jiletlerinden yardım alabilirsiniz. Kazakların büyük çoğunluğunun, bilhassa yün olanlarının hiç makineye atılmaması gerekiyor.

 

Kuru temizleme de kazakların yapısını bir müddet sonra bozan bir işlem. Bu nedenden dolayı en iyi yöntem, yünlere uygun olacak bir deterjan ve ılık su ile hırpalamadan elde yıkamak olacaktır. Kazaklarınızı askıda muhafaza etmek yapılarının bozulmasına sebep olacağından dolayı en iyisi düzgün bir şekilde katlayarak muhafaza etmek olacaktır.

 

 

Sıcacık Kombinlerin En Gözde Parçası

 

Ahşabın hâkim olduğu bir salon dekorasyonu getirin gözünüzün önüne. Doğayı anımsatan renk tonu ve kendine has dokusuyla ahşabın sıcak bir imaj oluşturduğu esnada birçok insan hemfikirdir. Dekorasyon dünyasında ahşap ne anlama geliyorsa, tekstil dünyasında da triko o anlamı taşımaktadır. Trikonun kombinde dingin ve rahat bir izlenim oluşturduğunu söylemek olası.

 

Triko etkisi olarak adlandırılabilecek bu unsur, bilhassa hırka gibi "soğuktan koruma” işlevi olan parçalarda daha belirgin. Bu nedenden dolayı trikonun sıcak karakteri, hırkanın işleviyle adeta bir ahenk içinde. Triko Hırkalar son yıllarda gençlerin gardırobunda da kendine yer buluyor. Babaanne hırkaları artık, sokaklardaki asi ve serbest stillerin başrol oyuncusu.

 

 

Triko Hırka ile Volanlı Etek Kombini

 

Aynı ya da benzer modellerden oluşan parçaları bir araya getirmek, anlam bütünlüğü olan kombinler oluşturmanın en rahat yolu. Samimiyetinden şüphe duyulmayan triko hırkalar, kıpır kıpır volanlı eteklerle hemen hemen benzer karaktere sahip. Bu yüzden iyi ikili olduklarını söylemek olası. Eğer triko ve volanlı hırkayı beraber kullanacaksanız tunik uzunluğu konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. İdeal olan, hırkanın etekten daha kısa olması. Volan detayının işlevinin kombin ve modele hareket katmaya yaradığını aklınızda bulundurun. Hırkanın etekten uzun olması, volanın hareket tesirini kısıtlayacaktır.

 

Oversize Modeller

 

Elbette bel hizasında sona eren ve dar yapılı triko hırkalara da bir şans verebilirsiniz. Ama seçeceğiniz bu modellerin de trende uyması gerektiğini unutmamalısınız. Triko hırkaları sokağın favorisi haline getiren de bu oversize kesim. Sokak stilleri için hırka kullanacaksanız, geniş hacimli olanlar sizlere daha çok alternatif sunacaktır.

 

 

Kemerli Hırka Modelleri

 

Triko hırka kombinlerinin karakterini kemer ya da kuşak yardımı ile değiştirebilirsiniz. Kavis yaratmadan düz biçimde aşağı inen oversize bir triko hırka bohem hava yaratır. Kemerle bel bölgesinde meydana getirilecek bir kavis ise bohem seçimi klasik tarza dönüştürebilir. Sezon trendlerinden olan bel çantalarını da bu işlev için kullanabilirsiniz.

 

Triko Hırka ve Elbise İkilisi

 

Spor karaktere sahip elbiseleri triko hırkalarla tamamlayabilirsiniz. Bu, özellikle de yaz ve ilkbahar mevsimleri için oldukça kullanışlı bir mevsimlik kombin olacaktır. Uzun etekli kıyafet modelleri, triko hırkalarla bir araya ulaştığında sokağın ruhunu yansıtan oldukça şık stilleri ortaya çıkarmakta.

 

 

Etiketler: kazak modelleri, kazak kombinleri, kazak ve hırka nasıl kombinlenir
Mart 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR