Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Saç bakım reklamlarında gösterilen bu kabarık ve hacimli yele modelleri çoğu zaman size uzak bir hayal gibi mi geliyor? Çoğunun biraz aşırıya kaçtığı konusunda hemfikiriz. Ancak saç bakım uzmanları, sağlıklı saç hayalinin doğru saç bakımı ile gerçeğe dönüştürülebileceğini söylüyor. Peki, saç bakımında nelere dikkat etmelisiniz? İşte detaylar…

 

 

Saçlarınıza Ne Sıklıkla Bakım Yapmalısınız?

 

Saçınızı düzenli olarak yıkamak, saç derinizin ve saçınızın kirden ve fazla yağdan arındırılmasını sağlar. Ancak doğru sıklık saç tipinize ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. Çok kuru saçlarınız varsa, yıkamanızı haftada iki kez ile sınırlayın. Yağlı bir saç deriniz varsa, saçınızı farklı günlerde yıkamak yardımcı olabilir.

 

Saçınıza zarar veren tüm çevresel faktörleri gerçekten kontrol edemezsiniz ancak kontrol edebileceğiniz şey kullandığınız şampuan türüdür. Şampuanınızdaki kimyasalların sayısı azalır, saçlarınız daha sağlıklı olur. Saç tipinize uygun nazik şampuanları tercih edin.

 

 

Şampuanlardaki sülfatlar ve parabenler sırasıyla köpürme ve koruma amaçlı kullanılır, ancak zamanla cilt tahrişine neden olabilir ve hormonal bozulma riskini artırabilir.

 

Saç kreminiz, saçın düz ve yönetilebilir olmasını sağlayan bileşenler içerir. Saçınızı çevresel saldırganlardan ve ısıyla şekillendirmeden korur. Ancak saç derisine değil, sadece saç uçlarına uygulanmalıdır. Ayrıca, uygulamadan sonra iyice duruladığınızdan emin olun.

 

Yağlama ve masaj gibi şampuan öncesi bakımlar saç derisindeki kan dolaşımını iyileştirir, kaslarınızı gevşetir, parlaklığı artırır ve saçı besler. Ayrıca nem içeriğini geri kazandırır, saçların uzamasını sağlar ve kırık uçları onarır. Hindistan cevizi yağı, badem yağı, zeytinyağı, Hint yağı ve benzerleri arasından seçim yapabilirsiniz. Saçınızda mineral yağ kullanmaktan kaçının.

 

 

Islak saç kırılgandır ve kırılmaya eğilimlidir. Saçınızı kurumaya bırakın ve ardından saçınızı taramak için geniş dişli bir tarak kullanın. Bu tarz bir tarak saçınızın zarar görmesini engeller.

 

Saç kırıklarından kurtulmak için her 6-8 haftada bir saçınızı kesin. Saçın ısıyla şekillendirme, kirlilik, sigara içme, stres vb. nedenlerle zarar görmesiyle kırık uçlar oluşur. Düzeltme, sihirli bir şekilde saçın daha hızlı büyümesini sağlamaz. Saç büyümesi kafa derisi seviyesinde gerçekleşir, ancak kırpmak sağlıklı saçlar sağlar.

 

Saç Bakımında Yapılmaması Gerekenler

 

Sıcak su ile duş almak, saç derinizdeki doğal yağları sıyırıp kuru ve pul pul dökülmesine neden olur. Soğuk su ile duş almak en iyi seçeneğinizdir. Sağlıklı saçlara sahip birini fark ederseniz, hayatımız üzerine bahse girebilir ve onun biraz daha az endişelendiğini söyleyebiliriz. Stres saç dökülmesine ve sağlıksız saçlara neden olabilir.

 

 

Boya, perma ve diğer saç tedavilerinden kaynaklanan kimyasallar saç köklerinizi etkiler, saç büyümesini bozar ve ayrıca saç dökülmesine neden olabilir. Düzleştirici, fön makinesi ve bukle maşası kullanarak uzun süre ısıyla şekillendirme saçın yapısını değiştirir, saçı kurutur ve kırılmaya meyilli hale getirir. Tuzlu su saç kütikülüne zarar verir, saç derisini tahriş eder ve saçın karışmasına neden olur. Yüzme havuzlarında klorlu sudan kaçının.

 

Saçınıza özen göstermezseniz, bir noktadan sonra uzaması durabilir. Yavaş yavaş kepek, saç dökülmesi, kuruluk ve donukluk yaşamaya başlayabilirsiniz. Saçları uzun süre yıkamamak, batık tüylere neden olabilir. Evet, doğru duydunuz! Kafa derisinde de oluşabilirler. Ayrıca saçınızı uzun süre yıkamadan bırakarak daha fazla toz çekersiniz. Yanlış saç bakım ürünleri kullanmak sizi kaşındırabilir ve saç dökülmesine neden olabilir.

 

 

Kişisel saç tipiniz için üretilmiş kimyasal içermeyen ürünleri kullanarak, doğru beslenerek, sıcak şekillendirmeden kaçınarak ve yukarıdaki tüm ipuçlarını takip ederek, kötü saç günlerine veda edebilirsiniz! 

Etiketler: saç bakımı, saç bakımında nelere dikkat edilmeli, sağlıklı saçlar
Mart 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR