Saten Gömlek Kombinleri

saten gömlek, saten gömlek kombinleri, saten gömlek nasıl kombinlenir

Saten Gömlek Kombinleri

 

Gömlekler içinde saten, şıklık ve zarafetin simgesi olarak kabul edilir. Bir iş yemeği, düzenlenen okul yemeği, iş toplantısı şeklinde ciddiyet gerektiren mekanlarda kişiyi iyi bir şekilde taşıyabilen saten gömlekler rahatlıkla kombinlenebilir.

 

 

Saten Gömlek Kombinleri ile Zarif Şıklık

 

Saten gömleklerle tam bir uyum içinde olan ayakkabı modelleri kesinlikle rugan ayakkabılardır. Bunun yanı sıra birazcık topuğu olan ve de klasik bir görünüme sahip olup şık duran ayakkabılarda diğer seçenekler arasında yerini alıyor. Eğer seçimler bu doğrultuda yapılırsa hiçbir şekilde rüküş ya da demode bir görünüme sahip olunmayacaktır. Özel mekanlar ve davetler haricinde saten gömleğin tercih edilmiş olduğu zamanlarda bu gömlekleri kot pantolonlarla da rahatlıkla kombinleyebilirsiniz. Fakat, bu aşamada tercih edeceğiniz kot pantolonun aşırı derecede spor olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

 

Örnek verilecek olursa, saten gömlek kombininde boyfriend jeanleri tercih edebilirsiniz. Bunların yanı sıra koyu renkli, dar paça inen ve de cep kısımlarında işleme detayı bulunan ya da taşlamaları bulunan modeller ön planda tutularak daha şık bir görünüme kavuşulabilir. Saten gömlekler esasen belli ağırlığı olan gömlek çeşitleri olduğundan dolayı takı tercihi esnasında kesinlikle abartıya kaçılmamalıdır.

 

Göze çarpan sallantılı küpeler veya kalın kolyeler, saten gömlekli kombinlerde abartı duracak ve kötü bir görünüme sebebiyet verecektir. Bu aksesuarların yerine hafif ve sade ışıltılı küpeler ile ince kolyeler tercih edilmelidir. Saten gömleği kumaş pantolonla kombinlemek en kolay yoldur. Giyilecek mekâna göre gömlekler, parlak kumaş ya da mat kumaş özelliğindeki bir pantolonla tamamlanmalıdır. Pantolonun dar paçalı olması, kombini daha klasik bir duruma getireceği için tercih kısmında bu nokta göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Saten gömleklerin renk mevzusunda tercih yapılırken belli bir engelleme meydana getirmeye gerek yoktur. Bu esnada asıl dikkatli olunması gerekli olan durum, hangi renk saten gömleğin hangi renk pantolonla tamamlanması gerektiği olacaktır. Sade ve monoton kombinler için siyah saten gömlek ve beyaz pantolon ikilisi ya da bunun tam tersi olarak beyaz saten gömlek ile siyah pantolon beraber kombinlenebilir.

 

 

Ayrıca siyah pantolon yerine lacivert renkli pantolonlar da kullanabilirsiniz. Bunlar oldukça sade kombinler olmasının yanı sıra eğer daha çarpıcı ve göz alıcı kombinler istiyorsanız canlı renklerden faydalanabilirsiniz.  Bu esnada en sık kullanılan renkler turkuazla pudra renk olarak bilinmektedir. İddialı renklerin kullanımı sırasında eğer bir parça canlı renklerden seçiliyorsa öteki parça ise daha soft tonlarda tercih edilmelidir.

 

Saten Gömlek Nasıl Kombinlenmeli?

 

Kadın giyimde en kurtarıcı parçaların kesinlikle gömlekler olduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır. Her yıl olduğu gibi bu sene de popülerliğini son hızıyla devam ettiriyor. Sezonun trend renkleri ve ekose desenlerin yer almış olduğu uzun gömlekler ve tunikler ise bu senenin en aranan parçaları. Günlük hayatta rahatlıktan vazgeçemeyen ve bunun yanı sıra şık bir görünüme kavuşmak isteyen kadınlar gömlek elbiseleri ve tunikleri tercih ederken, bu yıl içerisinde renk kartelasını birazcık daha geniş tutmayı deneyebilir.

 

Bu Yıl Hangi Renkte Saten Gömlekler Moda?

 

Bu yıl yeniden minimal ve değişik kesimlerde gömlekleri raflarda görmek olası olacak. Balon kollu tunikler, asimetrik kesimli tunikler ve de kravat yaka gömlek elbiseler alımlı modeller arasında yerini almış bile. Farklı renk ve desenlerden oluşan gömlekler uzun bir süre boyunca vitrinleri süsleyecek şeklinde duruyor. Bu yıl aksesuarların gündemde olduğu da unutulmamalı. Payet, taş işlemeli ve inci detaylı gömlekler ile şıklığınıza daha da şıklık katabilirsiniz.

 

 

Düz renkte saten bir gömleğin kol kısımlarındaki inci detayları yardımıyla gerek iş hayatınızda gerekse gündelik hayatta oldukça şık bir görünüme kavuşabilirsiniz. Kış ve sonbahar renkleri olarak bilinen soft tonlardan oluşan gömlek elbiseler bu sene de popülerliğini devam ettiriyor. Örneğin; kot görünümlü bir gömlek elbiseyi beyaz bir kotla kombinlediğinizde sportif bir sokak seçimi yaratabilirken, ipek yahut şifon bir gömlek elbiseyi boru paça bir pantolonla kullandığınızda daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Tesettür giyimde gömlek kombini yaparken dikkat edilmesi gerekilen birkaç püf nokta bulunuyor. Örneğin; uzun bir gömlek giydiğinizde pantolon tercihinizi boru paçadan yana kullanmanız gerekirken, diz hizasında bir gömlek tercih ettiğinizde daha bol ve oversize kesim bir pantolon kullanmayı deneyebilirsiniz. Bunların yanı sıra kullandığınız renk, aksesuar ve desenler de şıklığınız açısından oldukça önemlidir.

 

Beyaz gömlek: Her kadının gardırobunda mutlaka bulunması gereken parçalardan biri de beyaz gömlekler olarak bilinmektedir. Pek çok pantolon ya da farklı kesimdeki pantolonlarla kombinleyebileceğiniz beyaz gömlekler alışveriş listenizin ilk esnasında yer almalı.

 

 

Siyah gömlek: Özellikle soğuk havalarda tercih edilen siyah renk kullanımının, kendisini en şık gösterdiği parçalardan biri de kesinlikle siyah gömlekler.

 

Tunik gömlek: Gömlek elbiselerin yanı sıra tunikler de tesettürlü hanımların sıkça kullandığı parçalardan bir tanesi. Renk renk ve desen desen tunik modelleri yardımıyla kıyafet kişiliğinize farklı pek çok alternatif oluşturabilirsiniz.  Bu yıl ışıltı ve parıltıların moda olduğu düşünüldüğünde, hoodieler yardımı ile günlük hayatınızda kullanabilir ve daha spor ve şık bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

 

 

Etiketler: saten gömlek, saten gömlek kombinleri, saten gömlek nasıl kombinlenir
Mart 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR